Založ si blog

Športovci SDKÚ veľmi nepomohli

SDKÚ by na angažovanie rozhodcu Ľuboša Micheľa najradšej zabudla. Peter Šťastný už nie je vnímaný ako obľúbený hokejista, ale neschopný europoslanec. V strane je ešte mama tenistky a fúzatý maratónec.

Médiá zverejnili, že poslanec Micheľ úmyselne odmieta podať majetkové priznanie, hoci musí. Dlhodobo sa nezúčastňuje rokovaní a preseda NR SR Paška mu siahol už na niekoľko platov. A hoci už v NR SR nepôsobí v klube SDKÚ, každý si pamätá, odkiaľ prišiel. Odpadlíci najčastejšie v parlamente vzchádzajú z ľudí bez dostatočných skúseností a politickej praxe na nižších úrovniach. Počkajme, čo bude, ak sa dostane do parlamentu SaS zbierajúca „nových politikov“ doslova na internete a na ulici.

Známy rozhodca Micheľ kandidoval do parlamentu za SDKÚ. S Dzurindom sa rozkmotril po tom, čo neuposlúchol príkaz a zahlasoval za ratifikáciu Lisabonskej zmluvy. SDKÚ sa pokúšalo vydierať vládu zablokovaním ratifikácie napriek tomu, že nikto nespochybňoval, že jej ratifikácia je nevyhnutná a správna. Micheľ definitívne vystúpil z klubu SDKÚ po rozpustení všetkých bratislavských miestnych zväzov SDKÚ-DS, ktoré vyjadrili nesúhlas s politikou Mikuláša Dzurindu. „Vzhľadom na to, že podobné praktiky sa v posledných dňoch začali realizovať aj proti ďalším členom SDKÚ-DS, tentoraz v Prešovskom kraji, nie je pre mňa naďalej možné byť súčasťou poslaneckého klubu, ktorý sa s takouto politikou stotožňuje,“ povedal pre denník SME Micheľ. Slávny rozhodca veľkú slávu pre Dzurindovu stranu nepriniesol, skôr naopak. Po odchode z klubu sa nevyhol kritike totalitného vedenia najdemokratickejšej strany…

Prvý vlajkonosič Slovenska na Olympijských hrách, neskôr aj generálnym manažér reprezentácie Peter Šťastný sa prostredníctvom SDKÚ dostal na pozíciu europoslanca. Nebol to však veľmi úspešný krok ani pre SDKÚ, ani pre Slovensko. Športovcovi, ktorého politický i rétorický obzor začína a končí nadávkami na Širokého, médiá nekladú otázky. Je otázne, či by vedel odpovedať na základné informácie z geografie Slovenska siedmej triedy základnej školy.

Rovnako vyzerá jeho práca v európskom parlamente. Slovenskej republike zatiaľ viac škodil, ako pomáhal. Sťažovať sa na pôde Európskeho parlamentu na vlastnú krajinu je podľa môjho názoru odsúdeniahodná hanba. Hlavne, ak si chce poslanec riešiť svoje komplexy z nepredĺženej zmluvy od hokejového zväzu.

stastnyMladík prišiel na predvolebný míting SDKÚ vyjadriť nesúhlas s kandidatúrou Petra Šťastného. Šťastný ho na oplátku urážal pred poslucháčmi.

To, že dal synovi meno Paul, pred slovenskými médiami ho ale nazýva írečitým „Paľko“ by sa ešte dalo prepáčiť. „Bývalý generálny manažér slovenskej reprezentácie, ktorý je v súčasnosti poslancom Európskeho parlamentu, bude držať v hokejovom turnaji hier mužstvu USA. Dokonca aj vtedy, ak by sa Američania a Slováci stretli vo finále ZOH 2010,“ uviedol počas poslednej olympiády portál hokejportal.sk po rozhovore s „Pítrom“ Stastnym.

Skutočná hanba slovenského europoslanca, ktorý podporuje výber USA. Minimálne mohol diplomaticky odpovedať: „Našim!“. Každý by vedel, že nemyslí Slovensko, ale nikto by mu to nijak nedokázal. Hokej hral dobre, rozmýšľať však očividne nie je jeho silná stránka.

„Ja som bol fanúšikom Petra Šťastného, ale po jeho vyhláseniach a vojne so Širokým a cirkuse so stiahnutím jeho dresu a vystúpením zo siene slávy je pre mňa človek, nad ktorým sa mi rozum zastaví. A ak reprezentant Slovenska povie, že fandí inej krajine, ako Slovensko, tak už iba z princípu by mal odstúpiť z pozície slovenského vyslanca v európskej únii a prášiť do USA. A argument, že za USA hrá jeho syn neobstojí, lebo ak je naozaj taký vlastenec a človek so srdcom pre slovenský hokej, tak Paul Stastny mal hrať v drese s dvojkrížom. Má totiž dvojité občianstvo,“ napísal jeden z diskutujúcich na portáli hokejportal.sk.

Široký má samozrejme za ušami rovnako, ale o tom nabudúce. Angažovanie ľudí spätých so športom v SDKÚ nevyšlo. Úspešne síce zneužívajú výsledky tenisového majstrovstva Dominiky Cibulkovej, ktorej mama sedí v parlamente za SDKÚ, s Micheľom a Štastným to žiadna výhra teda nebola.

Posledným športovcom je jeden fúzatý bežec. V súčasnosti po vyzradení financovania SDKÚ zmenil pozíciu. Napriek tomu sa ďalej drží kormidla, hoci loď sa pod jeho vedením už dlhšiu dobu potápa. Na sťažeň vyslal dôstojníčku, aby zvinula plachty. Keď utíchne búrka, môže urobiť prudký manéver kormidlom a zhodiť ju rovnako, ako to už raz urobil. Nuž Ivetka, daj si pozor na údery pod pás.

Dnes rebelujem za Roberta Fica!

11.05.2010

Stále som mladý človek a vždy som bol veľkým rebelom. V škole som nosil dlhé vlasy, holú hlavu, náušnice. Za komunizmu som počúval metal a ignoroval konformitu. Rebelujem proti systému, totalite, voči jednostrannosti, neobjektivite a demagógii. Preto dnes rebelujem za Roberta Fica.

Mýtus pravicovej koalície a kresťanskí demokrati

26.04.2010

Koalícia piatich pravicových politických strán je skôr mýtus a zbožná túžba mecenášov a redaktorov denníka SME, ako realita. S KDH to vyzerá najzaujímavejšie. Ak chce vládnuť, musí sklamať svojich voličov. Paradoxne, najmenej poprie samú seba spojenectvom so Smerom.

Je Anastasia Kuzminová komunistka?

09.04.2010

Naša pýcha – zlatá medailistka Anastasia Kuzminová – rodáčka z ruského Ťumenu. Sme na ňu hrdí, prijali sme ju za svoju. Medvedeva nie. Je skutočne všetko, čo k nám príde z východu komunistické?

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

patrikkorniet

Založil som si blog, aby som vás všetkých poriadne nasral. Budem písať o všetkom, obtriem si hubu o každého. Najviac o tých, ktorí sú teraz strašne moderní, uznávaní a kto ich neobdivuje, ide proti prúdu. Doslova ho vyčlenia na okraj spoločnosti. Takže ak ste zakomplexovaný, zo života nervózny niktoš, radšej ďalej nečítajte.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 21374x
Priemerná čítanosť článkov: 3562x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy